blue light briller

Blue light briller – 4 ting du skal overveje, før du køber

Mange mennesker bruger efterhånden meget af deres dag foran en skærm. Det kan være, at arbejdet kræver, at man sidder foran en computerskærm det meste af arbejdsdagen. Det kan også være, at man er studerende, og derfor bruger sin computer meget. Derudover bruger mange nok også en del tid på deres smartphone.

Det er bare ikke altid så sundt at tilbringe så meget tid foran en skærm, og nogle mennesker kan være mere generet af det end andre. For alle gælder det dog, at den store mængde blå lys, der kommer ud fra skærmene, kan påvirke flere ting negativt. Derfor er det nu blevet moderne med blue light briller. Der er dog lidt, man bør overveje, inden man køber et par.

Skal de være med eller uden styrke?

Når man overvejer, om man skal investere i et par blue light briller, skal man først og fremmest gøre op med sig selv, om de skal være med styrke eller ej. Det kommer selvfølgelig an på, om man bruger briller normalt. Det ville jo ikke give mening at købe briller med styrke, hvis man ikke har brug for det.

Plejer man normalt at skulle bruge briller, når man skal se noget, der er så tæt på, som en skærm normalt er, ville det dog give god mening at overveje et par med styrke. Så kan man slå to fluer med et smæk – man kan både se tingene på skærmen nemmere, og man kan undgå for meget blåt lys. Bruger man i stedet kun briller for at se det, der er langt væk, behøver man måske ikke styrke i sine blue light briller.

Hvordan skal de se ud?

Det næste, der er værd at overveje, inden man køber et par af disse briller, er, hvordan de skal se ud. Man vil sandsynligvis komme til at have dem på, når man er på arbejde eller studie, da det ofte er her, man sidder foran en skærm. Derfor vil mange nok også gerne have, at de passer til den stil og ansigtsform, de har.

Som så mange andre briller, findes blue light brillerne også i mange forskellige farver og modeller. Der er altså rig mulighed for at finde et par, der ser godt ud til ens ansigtsform og tøjstil. Det handler blot om at finde ud af, hvilket materiale og hvilken farve stellet skal være – og hvilken form glassene skal have.

Hvilken kvalitet skal de være?

De fleste produkter findes i flere forskellige kvaliteter – og dermed også forskellige prisklasser. Dette gælder også for blue light briller. Inden man køber et par, er det derfor en god idé at beslutte sig for, hvor mange penge man vil bruge på dem – eller hvor høj en kvalitet, man forventer. Se f.eks. de forskellige typer på https://bluelight-briller.dk/.

Nogle steder er brillerne måske dyrere, hvis de blokerer en større procentdel af det blå lys. Det er dog heller ikke altid at pris og kvalitet hænger sammen. Hvis man gerne bare vil starte med at prøve et par briller af for at finde ud af, om det overhovedet er noget, man kan lide, kan man derfor overveje et billigere par først.

Så kan man også finde ud af, om man overhovedet kan vænne sig til at have briller på, hvis man ikke er vant til det. Hvis man vælger noget i lavere kvalitet, skal man dog også være opmærksom på, at det kan være, at det lettere går i stykker.

Hvad håber du på at få ud af at bruge brillerne?

Med til at overveje kvaliteten på brillerne hører også, at man bør tænke over, hvad man håber på at få ud af at bruge blue light brillerne. Der kan være forskellige grunde til, at man gerne vil prøve et par af disse briller. Fælles for alle er dog nok, at man gerne vil udsættes for mindre blå lys, når man sidder foran skærmen. Dette kan man dog have forskellige grunde til.

Nogle mennesker vælger at bruge dem, fordi det blå lys gør, at de har sværere ved at falde i søvn om aftenen, og for dem hjælper brillerne på dette. Andre har måske oplevet, at de får ondt i hovedet af at sidde foran computeren hele dagen, og at dette bliver mindre med blue light briller.

Der kan altså være flere grunde til at bruge denne slags briller, men det er måske meget godt at vide, hvad man forventer, inden man køber dem.