snorkeskinne

Køb af snorkeskinne – 4 tips til at finde den helt rette

Hvis du snorker, kan det ødelægge din egen nattesøvn, eller nattesøvnen for folk omkring dig. Derfor bliver snorken set som lidt af et problem, selvom det egentlig ikke i sig selv er farligt at snorke. Det er til gengæld farligt i længden med en dårlig, afbrudt nattesøvn, og derfor kan det være nødvendigt at finde en løsning.

Der er mange forskellige forslag til, hvordan du kan bekæmpe eller mindske snorken. Næseplaster, en særlig ergonomisk hovedpude og forbudte sovestillinger er blot nogle af dem. Virker ingen af dem for dig, så er det måske tiden til at investere i en snorkeskinne. En snorkeskinne anbefales til folk med mild til moderat snorken, og kan skabe stor forbedring for både din egen og en eventuelt partners nattesøvn.

En snorkeskinne er ganske enkelt en form for bideskinne. Den virker ved at skubbe underlæben en smule frem, og dermed skabe friere luftveje.

Køb en snorkeskinne, der passer til din mund

Når du skal købe en snorkeskinne, kan du både købe den på nettet, apoteket eller hos din tandlæge. Den dyreste løsning er hos din tandlæge, til gengæld er det også uden tvivl også den bedste løsning i forhold til kvalitet.

En snorkeskinne skal formes efter netop dit tandsæt. Hvis du køber en snorkeskinne på nettet eller apoteket, skal du selv forme skinnen ved at lægge den i varmt vand og derefter bide sammen omkring den. Køber du en snorkeskinne gennem din tandlæge, får du den speciallavet, så den passer lige præcis til dig.

Hvis du går og overvejer om en snorkeskinne kunne være noget for dig, kan du med fordel starte med at købe en billigere model på apoteket. Disse modeller er for det meste også gode nok for folk med et normalt, regulært tandsæt. Har du til gengæld en lidt særlig tandstilling, så vil du helt sikkert opleve størst succes med at få lavet din helt egen hos tandlægen, da du dermed sikrer, at den passer lige præcis til dig og din mund.

Snak med din tandlæge

Er du i tvivl om en snorkeskinne er noget for dig og kan afhjælpe dig med dit problem, så kan du altid tage en uforpligtende snak med en tandlæge. Tandlægen har stor erfaring og ekspertise indenfor emnet, og vil derfor kunne give dig nogle gode perspektivere på situationen.

En tandlæge kan også guide dig til hvilken bideskinne, der kan være rigtig for dig. Ved at snakke med en tandlæge, bliver du bedre klædt på til at købe din første bideskinne, og tandlægen kan hjælpe dig med at blive opmærksom på de fordele og ulemper der kan være og hvilke ting, som du med din mund og tandstilling skal være særlig opmærksom på.

Køb din første snorkeskinne risikofrit

Bestemmer du dig for, at din første bideskinne skal købes over nettet, kan du med fordel vælge en af de producenter, som tilbyder, at du kan afprøve snorkeskinnen risikofrit i 60 dage. Det vil sige, at du har to måneder til at finde ud af, om det er den rigtige snorkeskinne for dig.

At begynde at bruge en snorkeskinne er en tilvænning, og derfor er det vigtigt, at du også giver skinnen en chance. På den anden side er det heller ikke alle snorkeskinner, som passer til alle munde, og derfor to risikofrie måneder en god løsning, så du har tid til at finde ud af, om netop denne snorkeskinne er noget for dig – og hvis den ikke er, kan du få dine penge tilbage.

Afprøv de forskellige snorkeskinner på markedet

Der findes efterhånden en del snorkeskinner på markedet, og det kan derfor være en god ide at afprøve lidt forskellige for at finde ud af hvilken en, som passer bedst til dig. Det anbefales at en snorkeskinne købt over nettet udskiftes cirka hver sjette måned, derfor kan du mange steder få mængderabat. Det kan dog være en god ide i starten blot at købe én enkelt af den enkelte model og i stedet prøve lidt forskellige.

Når du har prøvet forskellige snorkeskinner, kan du bedre holde dem op mod hinanden og på den baggrund vurdere hvilken en, der fungerede bedst for dig. Når først du har fået din snorkeskinne, er det bare med at holde fast i den og blive ved med at købe den. Med indtil du finder den rigtige, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at udforske markedet lidt.