6 tips til at finde den rigtige specialpude til dig

Døjer du med rygproblemer? Smerter i nakken? Hold i lænden? Så kan det godt være, at du har brug for en specialpude til at give din krop den ekstra støtte, som den har behov for.

Flere og flere danskere sidder ned og arbejder på kontor dagen lang. Vi er generelt blevet mere inaktive, og det sætter sine spor på vores kroppe. Over 80% af alle danskere døjer, eller har døjet, med rygproblemer i deres liv, og tendensen har det med at fortsætte.

Vi kan gøre os selv en tjeneste ved dagligt at komme ud og motioneret og få bevæget vores kroppe. På de dage hvor vi absolut skal sidde ned, for eksempel på kontor, i bil eller tog, så kan vi bruge specialpuder til at aflaste vores nakke, ryg og lænd.

I denne artikel giver vi dig 6 gode tips til at finde den helt rigtige pude.

1. Til dig som har ondt i ryggen

Rygproblemer er nok en af de mest velkendte problematikker, når det kommer til smerter i kroppen. I ryggen sidder der utrolig mange sener og nerver, som kan blive inflammeret, trykket eller overbelastet i løbet af dagen. Hvis du før har døjet med rygproblemer, så ved du måske også, hvor svære de kan være at komme af med igen.

Den store synder, som forårsager rygproblemer, er at vi sidder for meget ned. Det er der ikke meget at gøre ved, hvis du arbejder på et kontor foran en computer. Du kan hjælpe dig selv og din krop ved at investere i en siddepude, kilepude eller rygpude. Her kan du læse lidt mere om de forskellige specialpuder:

Siddepude

En siddepude er en trykaflastende pude, som er lavet i gel eller memoryfoam. Siddepuden beskytter din bagdel og lænd mod kontorstolens hårde overflade. Den hjælper dig til at sidde mere behageligt og slappe af i kroppen.

Kilepuden

En kilepude hjælper dig, som ofte kommer til at slumpe sammen i din stol. Kilepuden har en skrå facon, hvor den bagerste del er højere end den forreste del. Den hjælper dig med at holde din ryg i en naturlig rank position, og sikrer dig at du ikke kommer til at læne dig for meget tilbage i sædet.

Rygpude

En rygpude er en specialpude, som giver den ultimative støtte til hele din ryg. Hvis du ofte “falder sammen”, når du sidder i sofaen, ved spisebordet eller i din arbejdsstol, så kan en rygpude hjælpe dig. Rygpuden omfavner hele din krop og styrker din rygmuskulatur ved at holde dig oprejst.

Du kan købe rygpuder, kilepuder og alle andre slags specialpuder hos Hafaro.

2. Til dig som svajer i lænden

Især hvis du er ude og køre langt, så kan du godt få ondt i ryggen. Især nede omkring lænden sætter smerterne sig. En lændepude kan bruges både i bilen og på kontoret til at støtte din lænd og sørger for, at du ikke synker sammen i stolen.

Lændepuden er blød og S-formet, så den former sig efter din ryg. Materialet er lavet i memoryfoam, så du får den optimale støtte omkring hele kroppen.

3. Til den urolige søvn

Vi kan ikke rigtig styre vores krop, mens vi ligger og sover. Nogle sover behageligt udstrakt på ryggen, mens andre har det med at kringle sig sammen midt om natten, hvilket godt kan gøre ondt morgenen efter. Vores kroppe finder ikke automatisk den mest praktiske liggeposition om natten, og vi kan vende og dreje os op til 25 gange i mange forskellige stillinger.

Specialpuder kan heldigvis hjælpe dig med at finde en mere behagelig stovestilling, som din krop bliver tilpas i. En løsning kunne for eksempel være en knæpude. En knæpude er en specialpude, som du lægger mellem dine lår og knæ, mens du ligger på siden. Denne position sørger både for, at dine knæ ikke støder sammen, men den aflaster faktisk også både dit bækken og din lænd.

Hvis du ofte falder sammen eller ligger krumbøjet i denne position, så kan knæpuden hjælpe dig ind i en behagelig stilling. Hvis du vender dig på ryggen, så kan du elevere dine ben eller fødder med puden og afhjælpe hævelse.

4. Til dig med nakkesmerter

Smerter i nakken er et velkendt problem, som mange døjer med i følge af en dårlig nattesøvn. Hvis du ofte vågner op med ondt i nakken, så kan det skyldes, at du sover med den forkerte hovedpude. En god hovedpude skal passe til dig og den stilling, som du sover i. Dit hoved skal helst holdes i en neutral stilling, mens du sover, og derfor er den bløde dunpude, som vi er vant til at sove med, faktisk ikke den bedste ide.

Du kan komme til at belaste, vride og strække dine hvirvler i nakken, hvis ikke du har ordentlig støtte. Vi anbefaler en hovedpude i memoryfoam, som former sig efter din hovedform og giver dig støtte særligt omkring nakken.

5. Når du er ude og rejse

Skal du på en længere tur? Uanset om du skal ud og køre eller flyve, så er det svært at undgå en lille en på øjet – medmindre du selvfølgelig selv kører bilen! Når vi falder i søvn under transport, så kommer vi til at bøje vores nakke forover eller hvile vores hovede op ad bildøren. Det er på ingen måde en optimal soveposition, og det kan ende i rigtig grimme nakke- og rygsmerter.

En nakkepude er et must have til dig, som ofte rejser med bil, bus, tog eller fly. Du behøver ikke kun bruge nakkepuden til, når du sover. Du kan også bare sidde med den på, mens du er ude og køre, for at give dit hovede ekstra støtte. Hvis du skulle gå hen og falde i søvn, så hviler dit hoved i en behagelig position. Det bedste ved nakkepuder er, at de er oppustelige, så de fylder ingenting i din taske og kan tages med over alt.

6. Når du skal passe på din bækkenbund

Sidst men ikke mindst, så findes der specialpuder, som styrker og beskytter din bækkenbund. Hvis du har smerter og spændinger i dit underliv, så kan en bækkenbundspude være til stor hjælp. Der er mange muskler i bækkenbunden, og hvis de ikke støttes optimalt kan det i værste tilfælde lede til problemer og smerter i vores nedre region.