find det rigtige paddle board

Find det helt rigtige Paddle Board med disse tips

Efter coronakrisen har mange været tvunget til at revudere deres opfattelse af det gode liv, og det har sat rystelser i vores samfund og i vores kultur igang. Opfattelserne for hvordan man bedst bliver lykkelig er blevet udfordret. Måske er arbejdet ikke det vigtigste, men blot det nødvendige. Værdien af ting man selv vælger at gøre er på ny blevet højere sat.

Da vi har været isoleret en hel del de sidste par år, er folk begyndt at sætte pris på fritidsaktiviteter – man kunne med fordel også kalde det livsaktiviteter. Aktiviteter som man selv vælger har det med at være sociale og positive, og det kan give rigtig meget energi.

Hvordan finder man sin egen livsaktivitet

Der er jo rigtig mange forskellige slags livsaktiviteter at vælge imellem, og den bedste måde at vælge den rigtige på er, at mærke efter. Man skal være opmærksom på, at det skal være en aktivitet som man selv har lyst til, og ikke gør for andres skyld, eller fordi det ser smart ud.

De aktiviteter som vi selv helt intuitivt har lyst til, og giver os positiv energi og gode oplevelser, er de bedste. Det skal dog også nævnes, at ens forhold til en aktivitet også kan udvikle sig over tiden.

Så hvis man er draget af et fællesskab, så kan man måske også komme til at holde aktiviteten, selvom man ikke gør det i starten.

Vinterbadning

For fællesskab kan være en god grund til at få sig en hobby. Dog kan alenetid sagtens også være en god grund til at få sig en hobby. Nogle aktiviteter huserer også begge muligheder, som fx. vinterbadning. Det har haft meget omtale under coronatiden at vinterbade.

Det er en fed aktivitet, fordi den er sund for helbredet, fordi man kommer ud i naturen, og fordi at den typisk udføres i fællesskabelige omgivelser, sammen med andre vinterbadere. Det kan dog også være en introspektiv aktivitet, som kan give en et pusterum og noget alenetid.

Paddleboard som livsaktivitet

Hvis du er en vandhund, og holder af at være ved havet, men ikke har det store behov for at svømme i de kolde bølger, så skal du måske overveje at prøve paddleboarding.

Paddleboarding er en sport, hvor man bruger et stort surfboard-lignende board, som hviler oven på vandets overflade. Det er også kaldet SUP, altså stand up paddleboard, da man typisk står op på boardet. Det kan benyttes til en række forskellige aktiviteter

Hvad kan man bruge et paddleboard til?

Det er flere måder at bruge et paddleboard på. Man kan bruge det på en mere rolig måde, hvor man stille og roligt ror sig afsted imens man står på boardet og nyder udsigten og den friske luft. Dette kan give en følelse af ro og harmoni, og er en skøn måde at få noget alenetid på.

Man kan også lave det sammen med nogle. Man kan beskrive det som en ekstra særlig måde at gå en tur på. Der er ingen forstyrrelser ude på vandet, så nyd da bare noget kvalitetstid med dig selv eller nogle du holder af.

Hvis man er mere til sport, så kan man også det med et paddleboard. Der findes nemlig ræs med paddleboards, hvor det handler om at komme så hurtigt frem som muligt. Den måde at bruge boardet på er mere konkurrence orienteret. Man får samtidig også brugt sin krop mere aktivt.

Så hvis man elsker at flyde rundt oven på sit paddleboard, men er ude efter noget spænding og motion, så er det måske paddleboard racing man skal overveje.

Alternative måder at bruge et paddleboard på

Disse to beskrevede måder er de mest typiske, men der er jo i virkeligheden et utal af måder man kan bruge sit paddleboard på. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Hvorfor ikke drikke en kop kaffe på dit paddleboard, eller læg dig på boardet og nyd solen. Pas dog på, at du ikke falder i søvn, da det kan være farligt hvis man flyder ud mod det åbne hav.

Det er også populært at dyrke yoga på paddleboards. På den måde får man virkelig udfordret og øvet sin balance og tålmodighed. Man kan også fiske fra sit paddleboard, eller endda benytte boardet som en slags kano eller kajak, og tage på udforskning med det.

Uanset hvilken aktivitet man vælger, så er det dejligt at befinde sig på vandet, hvad enten det er en sø eller havet. Det er en god måde at få en masse frisk luft, sol og motion på. 

De forskellige typer paddleboards

Det er en fordel at overveje, hvilken aktivitet man mest vil bruge sit board til, når man skal anskaffe sig et paddleboard. Det er det, fordi at der er forskellige typer paddleboards, og de egner sig til forskellige slags aktiviteter. Nogle er mere specifikt indrettet til en enkelt aktivitet, og andre er mere alsidige.

Hvis du bare ved, at du kun skal bruge det til at ræse med, så er det bedst at finde et, som egner sig helt specifikt til det, men hvis du derimod gerne vil prøve forskellige ting af, og måske endda tage familien med ud på paddleboardet en gang imellem, så er det bedst med et alsidigt.

Det mest alsidige paddleboard er det, som man kalder ‘allround board’. Dette er rigtig godt hvis man skal anskaffe sig sit første board, da det har en ekstra stor størrelse. Det er altså nemmere at balancere på, og duer til næsten alle slags paddleboard aktiviteter.

Det duer også godt både til stille og uroligt vand, og er nemt at betjene. Så hvis drømmer om at få en god og nem start som paddleboarder, så anskaf dig et allround board.

Alternative typer paddleboards

Der findes også et touring board, som er særligt godt til stille vand. Dette er godt hvis du ønsker at flyde stille rundt og kigge på dine omgivelser. Tænk bare på en solrig dag hvor du flyder rundt på fx. Mølleåen og kigger på den smukke natur.

Hvis dette lyder som noget for dig, så er et Touring board måske det mest oplagte valg. Der findes også et surf board, som er meget mindre og mere smalt. Med dette board kan du surfe på bølgerne, og nemmere styre boardet hurtigere rundt med fødderne.

Hvis man gerne vil deltage i sport med paddleboard, så skal man have et race board. Dette er lavet til høj fart, og har en spids forende. Det er faktisk ret svært at balancere på disse board, især hvis man er nybegynder.

Så dette er mere beregnet til den øvede som gerne vil deltage i sport. Hvis du allerede ved, at du gerne vil deltage i ræs med dit paddleboard, så er det selvfølgelig også en mulighed, at du anskaffer dig et race board. Vær blot opmærksom på, at læringskurven er stejlere end ved et all round board.

Solidt eller oppusteligt?

Oppustelige paddleboards er smarte, da de ikke fylder ret meget når der ikke er luft i, og af den grund er meget mere praktiske at transportere. De solide er mere skrøbelige og svære at transportere, men nogle kan dog bedre lide at bruge dem.