billig el

Billig el – du kan spare penge ved at skifte

Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Comparely

Tænk, hvis du kunne spare penge – nærmest – helt uden at gøre det store. Og tænk, hvis du lige nu bruger mange unødvendige penge, som kunne have været sparet væk ved blot at bruge et andet elselskab.

Elregninger er for mange noget, der bare kører på automatik og uden de store spørgsmålstegn. Men det er altså meget muligt, at du kan spare mange penge ved blot at undersøge dine muligheder for at skifte. Super enkelt.

Særligt hvis man bruger firmaet Comparely, der giver dig et uforpligtende tilbud fra op til tre forskellige elselskaber – og herfra kan du vælge mellem tilbuddene.

Hvad skal man kigge efter? 

Både som privatperson men særligt også som virksomhed giver det altid mening at se, hvor man kan effektivisere sine omkostninger. Og her er elregningen et let sted at starte. Her skal man holde øjet med selve forbruget af strøm, nettilslutning og andre afgifter.

Prisen på net tilslutningen og afgifter afgøres af din lokale leverandør og kan ikke ændres af elselskabet. I stedet kan du kigge på selve målingen af dit kWh-forbrug.

Lige meget hvilket elselskab man bruger, er det en god idé at være opmærksom på den faste pris, den variable pris og loft på prisen. 

Den grønne el-omstilling

Udover ovenstående betragtninger er det efterhånden meget væsentligt også at indtænke den grønne omstilling. Det kan du som privat forbruger eller virksomhed også selv vælge.

Det betyder dog oftest, at elprisen bliver lidt dyrere, men på den anden side er man også sikret vedvarende energikilder som for eksempel vindmøller og solcelleparker.

Det kan være en investering i fremtiden – både forretningsmæssigt og klodemæssigt. 

Billig el skal forhandles

Som privatperson kan du ikke som sådan forhandle med elselskaber om din elregning, men det har man faktisk mulighed for som virksomhed.

Derfor er det ekstremt vigtigt, når man får tilbud – for eksempel via Comparely – at man kan se, hvad de forskellige elselskaber helt konkret kan tilbyde i forhold til ens konkrete elforbrug. 

Undgå forudbetalinger på din el

Nogle virksomheder betaler forud for strøm, så elselskabet er sikret betaling inden afregningen på virksomhedens forbrug af el.

Nogle steder kan man undgå den betalingsform, og på den måde opnå en højere likviditet i virksomheden.

Det er ikke alle elselskaber, der tilbyder denne service, så her skal man lige holde øje. Man ser tit, at kunder betaler deres strøm tre måneder forud, hvilket for rigtig mange kunder drejer sig om meget store beløb.

Spar penge via fradrag

Fradrag er lig med rabat, og det er noget, vi godt kan lide. Derfor er det en anden ting, der er vigtig at have for øje, når man sammensætter sin elregning.

Det afhænger af, hvilken type industri eller branche man arbejder i, men i nogle tilfælde kan det være muligt at få fradrag på udgifterne. Hvis man ikke holder øje med fradraget, kan man blive snydt for penge og risikere, at man betaler for meget for strømmen.

Her kan man med fordel bede revisoren i firmaet om at tjekke op på det, og alternativt kan man forsøge at få råd el-leverandøren. Her kan nemlig være penge at spare. 

Husk kontrakten

Husk altid at hold øje med kontrakterne. Private forbrugere er som oftest beskyttet af en kontrakt på maks. seks måneder.

Sådan gælder det ikke for virksomheder og industrien, hvorfor de særligt skal holde øje med, hvilken kontrakt man har med sit nuværende elselskab.

Og hvis man fremtidigt vil skifte elselskab skal man gøre sig klar over, hvor længe man er villig til at binde sig til en ny leverandør.

Oftest varer erhvervskontrakter tre til fem år, og hvis man er frisk på en længere periode, kan det med garanti også forhandles.