køb af striktrøje

Køb af striktrøje – 6 tips til at vælge den helt rigtige

Strikketrøjer er en af de få beklædningsdele som aldrig går af mode. Selv om der findes andre overdele, i form af skjorter og bluser, er der altid plads til en ekstra striktrøje. Striktrøjer er også en trøje med rigtig mange variationer, både i sin form og i materialet. Her får du en lille guide over de mest populære striktrøjer.

Bomuld, bambus og uld

Vælg bomuld, bambus, uld eller en kombination af dem, når du vælger din næste striktrøje. Alle tre materialer kommer fra naturen og er ikke fremstillet syntetisk. En striktrøje er ikke en billig sag og det er sikkert en trøje du har længe, så der er ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten. Desuden er det meget rarere at have rene materialer ind mod kroppen frem for syntetiske, som ikke tillader dig at komme af med varmen og kroppens fugtighed.

Striktrøje i tynd bomuld eller bambus

Striktrøje i tynd bomuld eller bambus med trekvart eller lange ærmer, hører til fra slutningen af foråret og frem til begyndelsen af efteråret. De kan være strikket i almindeligt glatstrik eller med fine mønstre og i alle mulige forskellige farver.

Dog er striktrøjer underlagt modens farvevalg for sæsonen. Så det er ikke helt sikkert at du kan finde den, i nøjagtig din yndlingsfarve. Til gengæld holder striktrøjer tit meget længere end et par sæsoner, så hvis den ikke findes i butikken, kan du jo være heldig at du allerede ejer den, og at den bare ligger bagerst i skabet.

Striktrøje i tyk bomuld

De tykke bomuldstrøjer har en lidt anden funktion end de tynde striktrøjer. De tynde striktrøjer er beregnet til at man kun har en tynd undertrøje, eller ingenting under. De tykkere trøjer bruges for det meste om efteråret og i det tidlige forår.

De er beregnet til at man har en tyndere trøje eller skjorte under. De er afløseren, for den tynde trøje eller skjorte som man kunne nøjes med i løbet af sommeren. De er også underlagt modens farvevalg og formvalg. I nogen sæsonner skal de være lange og vamsede, i andre går de kun til taljen.

Strikketrøjer i uld

Uld er det lækreste materiale til en striktrøje. Uldtrøjer findes i alle mulige tykkelser, farver og former. De tyndeste uldtrøjer kan bruges på samme måde som dem i tyk bomuld. Uldtrøjer holder længe, hvis de bliver behandlet ordentligt.

De skal ikke vaskes særligt tit, modsat bomulds striktrøjer, der skal vaskes lige som alt muligt andet tøj. Uld skal luftes. Hæng din uldtrøje ud et par timer i blæsevejr og straks er den frisk og lækker igen, lige som den dag du fik den.

Sweater eller striktrøje til den kolde vintertid

Når det bliver rigtig koldt er det ikke længere bomuld eller tynd uld vi hiver frem. Det er tiden til en god sweaters eller tyk uldtrøje. De smukke islandske mønstre vender tilbage i modebilledet med jævne mellemrum, men også ensfarvede og andre mønstre dukker op ind i mellem.

En god sweater kan holde i mange år, så det er faktisk en lidt kritisk beslutning, hvilken en du skal vælge. Hovedsagen er naturligvis at den sidder som den skal og at den varmer som den skal. Men, du kommer til at hive den frem de næste mange vintre, så det er også vigtigt at den har en farve og et mønster som du ikke bliver træt af.

Findes din yndlingsmodel ikke, så må du i gang med strikkepindene

Findes den trøje du har i tankerne ikke, eller findes den kun i farver som du ikke bryder dig om, så er der kun en ting at gøre. Frem med strikkepindene. Der findes lækkert garn i alle de farver du kan komme i tanke om. Der findes lækre strikkebøger fulde af gode opskrifter på super lækre striktrøjer. Der findes strikkeopskrifter i alle sværhedsgrader, så selv om du ikke er erfaren strikker, er der faktisk ingen undskyldning for at komme i gang.

Vælg din yndlingsfarve og strik i bomuld, bambus, uld eller en kombination af de tre og få dig en striktrøje som du bliver ekstra glad for, netop fordi du selv har strikket den. Hvis det du drømmer om ikke findes, så må du bare lave det selv.