Sådan vælger du den rigtige tandlæge - 6 ting du skal overveje

Sådan vælger du den rigtige tandlæge – 6 ting du skal overveje

Løbende tandpleje er en del af de fleste menneskers liv. Men selvom du både børster tænder to gange dagligt, bruger tandtråd og tandstikker og generelt set undgår sukker samt cigaretter, er det alligevel vigtigt, at du jævnligt får foretaget et tjek af en professionel.
Søger du en god tandlæge? Nedenfor udlægger vi seks overvejelser, som du bør gøre dig i jagten på den helt rette.

Beliggenhed

Først og fremmest bør du indskrænke din søgning efter beliggenhed. Din tandlæge behøver ikke nødvendigvis at befinde sig i din baghave, men da du sandsynligvis besøger tandlægen mindst en gang om året, er det alligevel vigtigt, at tandlægen ikke ligger alt for langt væk fra, hvor du bor, arbejder og ellers befinder dig i hverdagen.

Anbefalinger og anmeldelser

Når du går på jagt efter en ny tandlæge, kan det også være en god idé, at du spørger venner og bekendte til råds. Det kan være, at du allerede kender nogen, der har en tandlæge, som også vil egne sig perfekt til dig.

Og du kan med fordel supplere dine bekendtes anbefalinger med et par af de anmeldelser, du typisk finder online. Kan du finde frem til en tandlæge, som både er anbefalet af nogen du kender og af andre tandlægegængere, er der en god sandsynlighed for, at også du vil blive glad for at frekventere netop denne praksis.

Faglige kompetencer

De fleste tandlægebesøg udgøres af rensninger og andre ukomplicerede behandlinger. Men hvis du en dag får en genstridig visdomstand, en slem omgang tandkødsbetændelse eller noget, der er værre, er det vigtigt, at du bliver behandlet af en tandlæge, som besidder et bredt kompetencesæt. Før du bestiller din næste tid, bør du tjekke tandlægens hjemmeside og særligt lægge mærke til, om han eller hun både vil kunne varetage mindre og mere alvorlige tandproblemer.

De akutte tider

Det er ikke alle tandlæger, der tilbyder akutbehandling. Hvis dine tænder en dag skulle komme galt afsted, har du oftest mulighed for at gå til tandlægevagten. Men kun de færreste nyder at sidde i tandlægestolen, og derfor har vi det typisk bedst, når vi befinder os hos en tandlæge, som vi allerede kender.

Når du begynder at undersøge dine tandlægemuligheder, kan du med fordel lægge mærke til, hvilke af dine umiddelbart foretrukne klinikker, der tager imod akutpatienter. Kan du ikke finde informationen på de hjemmesider, du besøger, kan du overveje at ringe til klinikkerne og spørge ind til deres praksis.

Prisniveau

Tandlægebehandlinger er typisk ikke ligefrem billige. Men nogle tandlæger er væsentligt dyrere end andre. Hvis du ikke kan finde prisinfo på de forskellige tandlægers hjemmesider, bør du ringe til deres hovednumre og spørge om, hvad de for eksempel tager for et eftersyn og en almindelig tandrensning. Dertil bør du få bekræftet, at de, når de giver dig et tilbud på en given tandbehandling, ikke har noget imod at sende tilbuddet til dig på forhånd, så du har det på skrift.

Trygheden

Tandlægeskræk er ganske normalt. Skrækken bliver som regel ikke bedre af, at du går hos en tandlæge, som er vag i sin kommunikation, og som ikke formår at gøre dig nogenlunde tryg ved de forskellige behandlinger. Hvis du umiddelbart ikke føler dig tryg ved en given tandlæge, bør du ikke ignorere denne følelse men i stedet finde dig en anden tandlæge.

Et tandlægebesøg behøver ikke at være angstfremkaldende. Og du kan sagtens finde en tillidsvækkende og dygtig tandlæge, hvis blot du gør bruger lidt tid på at orientere dig først. Bor du i København eller omegn, kan denne klinik på Amager være et rigtig godt sted at starte.